Kraljica Franjevačke obitelji

”Kao Marija da te ljubim…

Kao Marija da Ti služim…

Samo tebi da se klanjam…

Da ti predam život sav.”

Ta lijepa pjesma odzvanjala je u nedjeljno predvečerje 11. lipnja samostanskom crkvom sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu.

Pjesma je tekla iz naših razdraganih i ražarenih srdaca jer je tih dana Ikona franjevačke obitelji obitavala među nama. U čašćenju su sudjelovali u zajedništvu tri mjesna bratstva OFS-a iz župa Suho Polje kod Kupresa, Ljubunčića i Livna, framaši iz Livna, časne sestre franjevke iz svog samostana na Gorici i puk. Molila se krunica, litanije, pjevale se pjesme a misno slavlje je predslavio fra Marko Jukić, dugogodišnji duhovni asistent Trećeg franjevačkog reda u koncelebraciji s fra Jurom Perićem, župnikom župe Svih Svetih u Livnu i sadašnjim duhovnim asistentom mjesnog bratstva OFS-a Livno te đakonom iz Ljubunčića, fra Nikolom Livajom.

Ikonu su 10. lipnja 2023. g. iz župe „Presveto Trojstvo“ u Novom Travniku preuzele od ministre OFS-a Novi Travnik Gordane Glavaš i donijele u Livno ministre spomenuta tri bratstva: Anđelka Lauš, Ivka Ivić i Zdenka Lijović.

Ikona Kraljice franjevačke obitelji je 12. lipnja 2023. g. u popodnevnim satima odnesena u Međugorje. Na Gorici u Livnu od Anđelke Lauš preuzela ju je ministra mjesnog bratstva OFS-a Međugorje Vesna Ostojić.

Zahvalni smo našem Trojedinom Bogu, našoj Bezgrješnoj Majci, svetom Franji, svetoj Klari i svetoj Elizabeti Ugarskoj na primljenom daru i izljevu mnogih milosti na nas ovih dana. Dao Bog da ih sveto primimo i plodonosno uživamo na slavu, čast i radost Neba. Amen.

Vesna Konta

Podijelite: