Tijelovo na Gorici

U četvrtak 30. svibnja 2024. vjernici livanjskog samostanskog područja zajedno s fratrima sudjelovali su na svetoj misi u povodu blagdana Presvetoga Tijela i Krvi Kristove – Tijelova.

Svečanu sv. misu u 18 sati, nakon koje je uslijedila procesija s Presvetim sakramentom, predvodio je fra Marijan Karaula. Uz fra Marijana koncelebrirali su svećenici: fra Marko Ešegović, livanjski gvardijan, fra Jure Perić, župnik župe Svih Svetih – Livno, fra Goran Barešić sam. vikar i ekonom, fra Marko Jukić i fra Miroslav Ištuk.

Na misnom slavlju okupio se veliki broj vjernika. Fra Marijan je u svojoj propovijedi govorio vjernicima o važnosti svetkovine Tijelova, kako nekoć tako i danas.

Kako je bilo lijepo vrijeme, poslije sv. mise procesija s Presvetim sakramentom krenula je oko crkve i  samostana Sv. Petra i Pavla. Posebno dojmljivo je bilo vidjeti dječicu te dio ovogodišnjih prvopričesnika, koji u bijelim haljinicama bacaju latice cvijeća koračajući pred Presvetim sakramentom.  Cijelu procesiju je popratio samostanski pjevački zbor pjevajući crkvene pjesmu na temu odavanja časti Presvetome Tijelu i Krvi Kristovoj.

Podijelite: